Wina Villa UA – smaczna historia, napisana dla przyjemności.
Wina, które mają za zadanie uzupełniać i uwydatniać smak potraw – od codziennych i prostych po świąteczno-wykwintne. Konserwatyści docenią klasyczne połączenie: białe do ryb, czerwone do mięsa. A dla odważnych innowatorów – nie ma reguł, jest tylko jedna rekomendacja – eksperymentujcie i odkrywajcie nowe wrażenia każdego dnia! Villa UA to stylowa, wielowymiarowa, uważna, odważna, pozytywna, aktywna i tak wyjątkowa przyjaciółka, z którą tak przyjemnie i smacznie dzielić różne życiowe chwile. Villa UA pomaga spojrzeć na sytuacje i okoliczności w nowy sposób, znaleźć coś wyjątkowego w zwyczajnym.
Półsłodkie czerwone wino produkowane jest z mieszanki muszkatowych i czerwonych europejskich odmian. Wyrafinowany, szlachetny smak, w którym harmonijnie łączą się nuty muszkatu i owoców. Łatwo się pije i tworzy aurę klasycznych muszkatowych aromatów, harmonizując ze słodyczą nut malin i dzikiej róży.
Wino ma przyjemny, jasno-różowy kolor oraz aromat muszkatu z delikatnymi nutami róży. Żywe, orzeźwiające i dobrze zbudowane w smaku, z wyraźną kwasowością i owocowymi nutami w posmaku. Doskonale komponuje się z lekkimi daniami z drobiu, sałatkami warzywnymi i świeżymi owocami.
Wino ma ciemnorubinowy kolor i delikatny posmak granatu. Smak jest umiarkowanie cierpki, aksamitny. W bukiecie wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki i polnej fiołki. Idealnie komponuje się z gorącymi daniami mięsnymi.
Wino ma intensywny, bogaty smak i głęboki, ciemnogranatowy kolor, z posmakiem delikatnie cierpkiej borówki i morwy. W aromacie wyczuwalne są delikatne nuty maliny, fiołków i aronii.
Wino wyprodukowane z białych odmian winogron muszkatu. Bogate wino stołowe, przepełnione aromatem cytrusów z delikatną nutą miodu, dzięki czemu ma łagodny smak. Lekko zuchwały, świeży posmak orzeźwia i doskonale podkreśla smak deserów i owoców.
Wyprodukowane z klasycznej odmiany winogron Chardonnay. Ma świeży, elegancki złocisty kolor z delikatnym oliwkowym odcieniem. Smak jest orzeźwiający, przyjemny, wyrazisty, owocowy, z pikantną goryczką. Doskonale komponuje się z twardymi serami, daniami z białego mięsa i owocami morza.